Om Näringslivsakademin
Näringslivsakademin är en innovativ skola som vill erbjuda något nytt på den svenska marknaden för eftergymnasial utbildning. Vi anpassar skolan till den nya tidens näringsliv istället för tvärtom och låter våra studenter lägga upp sina studier så som det passar dem. För oss är det självklart att erbjuda samtliga utbildningsformer digitalt och med en pedagogik som är särskilt anpassad för det. I gengäld ställer vi höga krav på såväl studenter som företag. Hör av dig så berättar vi mer om varför vi är annorlunda.
-
I samarbete med Näringslivet
Näringslivsakademin arbetar nära det svenska näringslivet och strävar efter att alltid vara så relevanta som möjligt.
-
Vi kan distansutbildning
Våra utbildningar är framtagna för att fungera på distans.
-
9 av 10 får jobb efter utbildning
Vi söker ambitiösa studenter till våra utbildningar. I gengäld får nästan alla som studerar hos oss jobb efter utbildningen.
-
I samarbete med näringslivet
Grunden i vårt koncept och våra utbildningar är ett nära samarbete med några av Sveriges mest innovativa och intressanta varumärken.
-
Hitta morgondagens ledare
Ta emot våra studenter på LIA och möt några av framtidens ledare.
-
Utbildningar över hela Sverige
Det spelar ingen roll var i Sverige du bor – vår pedagogik är särskilt framtagen för att fungera på distans.
Vår pedagogik
Näringslivsakademins verksamhet, pedagogik och system är uppbyggda och anpassade för distansundervisning. Vi har utformat våra processer för att inspirera och uppmana till deltagande och samarbete, trots att våra studenter inte träffar varandra dagligen. Utöver vår ordinarie undervisning erbjuder vi även fysiska träffar och inspirationsföreläsningar med intressanta personer från näringslivet.
Välkommen till en modern utbildning på dina villkor!
Näringslivsakademins Värdegrundsarbete
Vi strävar efter att vara en jämställd och likvärdig skola med mångfald. Vi ska arbeta förebyggande och främjande för att inom verksamheten motverka diskriminering och på annat sätt verka för lika rättigheter och möjligheter oavsett: kön, könsöverskridande i identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsvariation, sexuell läggning eller ålder. I all kommunikation och alla möten förväntas vi bemöta varandra med respekt utifrån det gemensamma målet att ha en så bra arbetsmiljö, gott samarbete och utvecklande lärande som möjligt.
Det är nolltolerans mot kränkningar på skolan. För att förhindra och motverka såväl som upptäcka och åtgärda alla former av diskriminering och kränkningar så har skolan upprättat dessa planer.
Läs mer om vårt arbete kring likabehandling här.